Vašnosti, s prominutím, ta velkohubá slova si měli nechat na divadlo

Klubismus jako víra. Víra dokáže velké věci. Ač není racionální, udržuje užitečné hodnoty idealismu, bez kterých by nebyl pokrok. Martin Stropnický pravděpodobně věří taky. Přinejmenším v to, že může mluvit co chce a o čemkoli..

Některé věci nenahmatáte, neuchopíte, ale protože v ně máte uvěřeno, žije se vám s bohem, vesmírem, Evropou, tradicemi, slušností lépe. Nebo s vírou v autority.
Každá doba potřebuje svého  rytíře Artuše.

Byly doby, kdy se rytířské tituly dávaly za zásluhy. Budoucí rytíř obyčejně vybojoval nějakou menší či větší válku a byl pozván ke kulatému stolu. Dnes se tituly rozdávají za účes a války není potřeba. Je to skutečně tak?

Válčí  se verbálně  a armád je přehršel.

Takže nám zachraňuje budoucnost armáda chlapců proevropanů, i když to samé dělají euroskeptici.Soupeří levičáci i pravičáci, jenže už není poznat, kdo je kdo. Socialisti se stávají rentiéry a pravičáci bleskurychle prodají své zásady za lobbing.

A ve sportu jsme úpně dokonalí. Rozdělujeme se na messiovce a ronaldovce, a také prý na sparťany a plzeňáky. Jedou v tom novináři, marketinková oddělení i majitelé. Vede se informační válka, kupují se noviny, vlastnická práva k nim i rozhodčí.

 

Asi to vidí každý. A jak se vedou války samotné ? Partyzánským způsobem. Vyberou se tučné kusy a jak se zatoulají od stáda, HR na ně! A prostředky boje? Vše je dovoleno.  Používá se křičící meč a kategorické myšlení:

Zkrátka buď je něco dobré nebo špatné.  Blbečkové jsou rozpoznatelně špatní a my jsme letadlo.

 

Takže je fotbalista nekop, nebo morální odpad, a trenér hlupák. Schytali to Nedvěd, Brückner, Hřebík, Lafata, Plašil, Rosický, a chystá se dehonestace na dnešní dorostence, žáky i zatím spící batolata.  Lidská ignorace převtělená v spravedlivý hněv je nesmrtelná.

 

Korunu boji bez skrupulí  ovšem dodal jeden ministr. Žádné pssst. Prostě ministr Martin Stropnický.. Použil termín, který funguje na Hitlera a jiné diktátory. Trenér Vrba prý vyznává zvrácenou filozofii. Tě pic! Na to není skutečně co říct. Tedy nebylo by, kdyby pár lidí mimo i uvnitř klubistické armády nevyznávalo tutéž filozofii jako trenér Vrba. Patří mezi ně trenér Uhrín starší, celá italská reprezentace, řecká reprezentace. Když se totiž vyhrává a nejste Brazílie, musíte bránit ve všech mužích. a někdy se musíte bránit, i když prohráváte. Proto Kutuzov ustoupil od Moskvy, živnostníci dělají přesčasy a já tu marně přemýšlím, proč u nás 27 let po revoluci vítězí kategorické myšlení klubistů. Jen mi není docela jasné, kam ten Stropnický patří. Jako písničkář byl zábavný, jako herec hýřil talentem. Jenže ty budovy ve kterých teď působí, by si zasloužily  obyčejnou úřednickou práci.

Vašnosti, s prominutím, ta velkohubá slova si měli nechat na divadlo.

Autor: Pavel Pantůček | pátek 24.6.2016 15:05 | karma článku: 14,48 | přečteno: 457x